fbpx

Quan em pregunten quina és la clau de l’èxit empresarial, la única resposta correcta és que no existeix UNA clau només, n’hi ha moltes (si no, seria molt fàcil). Però de totes les claus que hi ha, una és comuna a totes aquestes empreses: les accions que emprenen estan ALINEADES amb els seus objectius. És a dir, allò que fan va en direcció a allò que volen ser.

Evidentment això implica primer de tot saber ALLÒ QUE VOLS SER, i d’això en parlarem en una altra entrada del blog. Aquí parlem de l’alineament de l’estratègia de marketing digital amb l’estratègia de l’empresa. Si estàs ben alineat, no et passarà el mateix que a l’empresari que triomfava venent cadires d’oficina i va decidir a la seva web vendre-hi cadires per casa “ja que tenia bons preus i espai al magatzem”. Va acabar perdent un munt de vendes de petites oficines que al veure que venia cadires per casa interpretaven que allò era un “outlet” de cadires en general i que estaven en el lloc equivocat. Mal alineat. Error.

L’estratègia digital reforça o fins i tot LIDERA l’estratègia de l’empresa. Segons un estudi de la prestigiosa Apigee , les empreses ben alineades tenen 6 cops més de probabilitats de ser líders en els seus sectors que les altres. I segons McKinsey , aconsegueixen uns beneficis un 26% majors que la competència.

Com fer-ho?

  • Comprensió. Entendre i assumir l’estratègia de l’empresa. De fet, l’estratègia digital en forma part, és una branca (molt important) de l’estratègia global. Purament la definim com la part de l’empresa que utilitza les tecnologies i la informació per aconseguir els objectius de l’estratègia global.
  • Execució. Coneixedors dels valors diferenciadors de la nostra empresa, utilitzem les eines digitals per explotar-los. Aquí a més cal alliberar la nostra part més creativa i utilitzem la web, les xarxes socials i les campanyes per comunicar allò que l’estratègia global necessita. En molts casos, no només comunicarem sinó que vendrem, és a dir, comunicarem de tal manera que ens vulguin comprar els nostres productes/serveis.
  • Anàlisi de resultats. Farem seguiment de totes les dades (Data Analytics) que tinguem per poder valorar l’evolució i, sobretot, per poder fer els canvis necessaris quan no aconseguim els resultats desitjats. El més important aquí és valorar els resultats de l’estratègia digital segons els objectius de l’estratègia global. És a dir, si l’objectiu de l’empresa era vendre més cadires d’oficina, no podem estar satisfets si les vendes d’aquestes cadires cauen mentre les vendes de les cadires per casa pugen. L’estratègia digital per sí sola no existeix, sempre ha d’estar ALINEADA amb l’estratègia de l’empresa.

Si vols saber-ne més sobre el nostre mètode d’assessorament empresarial, posa’t en contacte amb nosaltres sense compromís!

Leave a Reply